Taxi’s op het witte doek: een rit door film en literatuur

taxi film

Taxi’s zijn niet alleen een alledaags vervoermiddel, maar ze hebben ook een plekje veroverd in onze cultuur. Van het tv-scherm tot de pagina’s van onze favoriete boeken, taxi’s komen overal terug. Laten we vandaag eens een kijkje nemen in de wereld van taxi’s in film en literatuur.

Taxi’s op het witte doek

Als het gaat om taxi’s in films, zijn er enkele klassiekers die meteen in gedachten springen. Denk aan de bruisende straten van Manhattan in “Taxi Driver” (1976), waarin Robert de Niro schittert als de eenzame taxichauffeur Travis Bickle. Deze film, geregisseerd door Martin Scorsese, laat ons een duistere kant zien van de stad New York en de mensheid.

Een andere, iets minder oude, taxi-gerelateerde film is “Collateral” uit 2004. Tom Cruise is in deze film een koelbloedige huurmoordenaar die een taxi gebruikt om rond te rijden door Los Angeles. Vanuit het oogpunt van de taxichauffeur, gespeeld door Jamie Foxx, zien we hoe gevaarlijk het nachtleven in de stad kan zijn.

En taxi’s worden vaker gebruikt als vervoermiddel voor gure types. In “The Bourne Identity” 2002) blijkt de taxi voor Jason Bourne (acteur: Matt Damon) ook een perfecte manier om snel te ontsnappen.

En tot slot kunnen we natuurlijk “Taxi” uit 1998 niet vergeten in dit rijtje. Deze film volgt een groep bijzondere taxichauffeurs in New York. Hun avonturen vol humor en actie gaf iedereen een unieke kijk op het leven achter het stuur van een taxi. 

Taxi’s in de literatuur

Net zoals in films hebben taxi’s ook een speciaal plekje in de literatuur. In de klassieker “The Catcher in the Rye” van J.D. Salinger maakt Holden Caulfield, de hoofdpersoon, meerdere keren een taxirit door New York. Tijdens deze ritten leert de lezer Holden Caulfield en de stad New York steeds beter kennen.

Ernest Hemingway maakt ook veel gebruik van taxi’s in zijn verhalenbundel “The Nick Adams Stories”. In deze verhalen maakt de jonge Nick Adams veel taxiritten in steden over de hele wereld. Elk van deze ritten geeft de lezer een glimp van het leven en de cultuur op de plaatsen die hij bezoekt. 

Reizen met Venlo Taxi

Bij Venlo Taxi weten we dat taxi’s meer zijn dan alleen maar een manier om van a naar b te komen. Ze zijn een bron van inspiratie, avontuur en verhalen. Of je nu op weg bent naar een belangrijke zakelijke bijeenkomst, een luchthaven taxi nodig hebt of met de taxi Düsseldorf wilt ontdekken, Venlo Taxi staat klaar om je te helpen.

Call Now ButtonBel ons