Bijzondere taxi’s wereldwijd

Taxi Londen

In Nederland zien de taxi’s er niet heel anders uit dan de andere auto’s. Maar over de hele wereld zijn er best veel bijzondere taxi’s. Vandaag neemt Venlo Taxi jou mee op wereldreis, langs de leukste taxi’s wereldwijd. 

  1. London Black Cab (Verenigd Koninkrijk)

We beginnen redelijk dicht bij huis, in Engeland. De Londense taxi’s zijn enorm iconisch. De taxi zelf wordt een Hackney carriage of gewoon Hackney genoemd. Ook de chauffeurs hebben een speciale naam. De chauffeur in een Hackney wordt een cabbie genoemd. 

  1. New York City Yellow Cab (Verenigde Staten)

In New York hebben ze ook een speciale kleur voor taxi’s: geel. De yellow cab is wereldwijd bekend als de taxi van New York. Je ziet ze dan ook in de meeste films die zich afspelen in deze stad. Als je het hebt over een iconische taxi, dan is het wel de yellow cab.

  1. Tuk-tuk (Zuidoost-Azië, voornamelijk Thailand)

De tuk-tuk is een soort driewielig voertuig, waarbij de chauffeur voorin zit. Achterin is een open, maar overdekte plek voor 2 passagiers. Een ritje door de drukke straten van de stad in de tuk-tuk is een waar avontuur. Als je de kans krijgt, is het dus zeker de moeite waard. 

  1. Riskja (India)

De riksja lijkt wel wat op een tuk-tuk, maar heeft geen motor. Het wordt meestal bestuurd door een persoon op een fiets. Maar er zijn ook riksja’s die worden getrokken door een persoon te voet.  

  1. Gondels (Venetië, Italië)

De gondels in Venetië kent haast iedereen. De gondel is het meest gebruikte vaartuig om mensen en spullen te vervoeren in Venetië. De bestuurder van de gondel staat achterop en stuwt de boot vooruit met een lange stok. En als je geluk hebt, zingt hij ook nog een mooie serenade voor je.

  1. Kamelentaxi (Egypte)

Vooral in de woestijngebieden van Egypte zijn er kamelentaxi’s. De kamelen worden vaak gebruikt voor vervoer door de woestijn en zijn dus ook geschikt als een soort taxi voor toeristen. 

  1. Slee taxi (Scandinavië)

In Finland en andere Scandinavische landen valt in de winter een dik pak sneeuw. Om hier makkelijk doorheen te komen, is een hondenslee ideaal. Daarom bestaan er hier sleetaxi’s, zodat ook toeristen kunnen worden vervoerd. 

  1. Venlo taxi (Nederland)

Maar ook in Nederland zijn er fijne taxi’s te vinden. Venlo Taxi brengt je snel en veilig waar je zijn moet. En wist je dat Venlo Taxi ook een goede luchthaventaxi heeft? Neem eenvoudig Taxi Venlo naar Düsseldorf Airport om vanuit daar de wereld te ontdekken. Of reis met de taxi naar vliegveld Eindhoven om daar het vliegtuig te nemen. Waar je ook heen wil gaan, Venlo Taxi staat voor je klaar.

Call Now ButtonBel ons