Dit zijn de leukste uitjes in en rondom Nijmegen!

Nijmegen Venlo taxi

In Venlo zelf is er natuurlijk genoeg te zien en beleven. Je hebt er bijvoorbeeld een prachtige oude binnenstad en musea als het Limburgs Museum en Museum van Bommel en van Dam. Voor theater kun je terecht in theater De Maaspoort en het Venlose nachtleven staat bekend als erg bruisend. Venlo is echter ook een uitstekende uitvalsbasis voor tripjes naar nabijgelegen steden. In elke windrichting zijn één of meerdere steden te vinden die het bezoeken waard zijn. 

Rijd vanuit Venlo ongeveer een uur noordwaarts en je komt uit in een van Nederlands mooiste studentensteden: Nijmegen. Een dagtrip naar Nijmegen is een absolute aanrader. Taxi Venlo brengt je er maar al te graag heen en haalt je aan het einde van de dag weer op. Zo hoef je dus geen rekening te houden met parkeergelegenheden en hoef je het ook niet bij 1 of 2 alcoholische drankjes te houden. Taxi Venlo zorgt er namelijk voor dat je weer veilig thuis komt.

MuZIEum

Ben je altijd al benieuwd geweest hoe het leven is voor blinde mensen? In MuZIEum in Nijmegen kun je dat ervaren. Dit bijzondere museum prikkelt de andere zintuigen, waardoor je gaat beseffen dat het visuele vermogen niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is. In MuZIEum ervaar je op een speelse en interactieve manier hoe het is om blind te zijn, wat het museum ook uitermate geschikt maakt voor kinderen.  

Valkhof Park

Bij het verlaten van het centrum van Nijmegen stuit je op het Valkhof park. Het park is gelegen op een heuvel, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de Waal. In Valkhof park kun je heerlijk ontspannen en een bezoekje brengen aan het Valkhof Museum. Het museum staat vooral bekend om de vele bijzondere archeologische opgravingen uit de Romeinse tijd, toen Nijmegen nog Noviomagus heette en een belangrijke stad was aan de grens van het Romeinse Rijk.  

Grote Markt

Volgens velen is de Grote Markt van Nijmegen het mooiste plein van de stad. We vinden er enkele historische gebouwen, zoals de Boterwaag en het Sint-Stevenspoortje. Ook staat op het plein een iconisch standbeeld van Mariken van Nieumeghen: een vrouw die de hoofdrol speelde in een prozatekst uit de 16e eeuw. Natuurlijk zijn er ook genoeg terrassen aanwezig op de Grote Markt, dus naast historie is er ook ruimte voor ontspanning.

Nationaal Fietsmuseum Velorama

Geen vervoersmiddel is zo Nederlands als de fiets. In het Nationaal Fietsmuseum Velorama krijg je een overzicht van de ontwikkeling van de fiets vanaf het begin van de 19e eeuw, toen de eerste voertuigen werden uitgevonden die iets weg hebben van de fiets zoals we die nu kennen. De collectie van het museum bestaat uit ruim 500 historische fietsen in alle soorten en maten.

Kronenburger Park   

Vlakbij Station Nijmegen – het belangrijkste station van de stad – ligt het Kronenburger park, dat we natuurlijk allemaal kennen uit het gelijknamige nummer van Frank Boeijen. Het park komt er in het lied uit 1985 niet goed vanaf, omdat er toen nogal wat onguur volk rondhing. In 2005 heeft de gemeente Nijmegen dat probleem aangepakt. Sindsdien staat het bekend als een gezellig stadspark waar je heerlijk tot rust kunt komen. Naast al deze attracties kun je in Nijmegen ook heerlijk winkelen en zijn er veel leuke restaurants en kroegen. Het gezellige Nijmegen is al met al een ideale dagtrip vanuit de regio Venlo. 

Call Now ButtonBel ons