De geschiedenis van taxi’s

De taxi is niet meer weg te denken van onze wegen, maar dat is niet altijd zo geweest. Toch heeft de taxi al een lange geschiedenis, die helemaal terug gaat naar de 17e eeuw. Benieuwd hoe we vanaf de 17e eeuw zijn beland bij de taxi van nu? Je leest het in deze blog!

De eerste echte taxi’s waren te vinden in Parijs in de vorm van paardenkoetsen. Deze taxi’s waren rijk versierd met goud en zilver en alleen de echte aristocratie maakte hier gebruik van. In de 19e eeuw verschenen de eerste taxi’s in Londen met een meter erin. Dit idee sloeg toentertijd alleen niet aan, omdat ze te duur waren voor de gemiddelde inwoner van Londen.

De eerste gemotoriseerde taxi

De eerste taxi met een motor werd ook in Londen geïntroduceerd. Deze zogenaamde ‘Bersey Electric Cab’ was milieuvriendelijk, stil en comfortabel. Maar de prijzen waren niet altijd even fijn. Er was geen meter aanwezig in deze motor-aangedreven taxi, dus de bestuurder stelde zijn eigen prijzen vast. De eerste taxi met een meter die wel aansloeg, ging in 1907 van start in Duitsland. Dit concept verspreidde zich vervolgens over de hele wereld.

Ook in de Verenigde Staten verschenen de eerste georganiseerde taxibedrijven rond 1907. Zowel de lokale bevolking als toeristen maakten toen, en maken nog steeds, graag gebruik van de taxi als vervoersmiddel.

In de Eerste Wereldoorlog werden taxi’s vooral ingezet om soldaten en materiaal te transporteren. Toen de oorlog over was, werd er pas meer gefocust op het comfort van de voertuigen. In de jaren 20 en 30 zijn er enorme sprongen gemaakt in de wereld van de taxi. Rond deze tijd werd ook de beroemde gele taxi in New York geboren.

Een enorme kwaliteitssprong 

Pas in de jaren 60 en 70 hoefden chauffeurs van taxi’s niet meer hun eigen prijs te betalen. De taximarkt werd steeds meer gereguleerd door overheden, waardoor de kwaliteit enorm vooruit ging.  

Het reizen over de weg is inmiddels niet meer de enige mogelijkheid. Denk maar eens aan het vliegtuig, waar we mee op vakantie gaan of zakenreizen maken. Toch is de taxi niet weg te denken uit onze reizen, want je moet natuurlijk ook nog naar het vliegveld. Met een luchthaven taxi van Venlo Taxi kom je makkelijk en snel waar je wezen moet, zodat jij je reis kunt vervolgen door de lucht! Neem bijvoorbeeld een taxi naar Düsseldorf of rij met je luchthaven taxi Eindhoven in. Benieuwd geworden? Lees dan ook eens over de voordelen van een professionele taxi service. Ook kun je eenvoudig contact met ons opnemen door te bellen naar +31 77 700 1250 of te mailen naar info@venlotaxi.nl.

Call Now ButtonBel ons